Dünya Tarihinin En İyi Western Filmleri

Batı kültürünün izlerini taşıyan bütün Western filmleri arasından seçtiğim bir listeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünya tarihinin en iyi western filmleri için detaylı bir şekilde listemde bu filmleri verdim. Son zamanlarda özellikle bu tarz filmlerin İtalyan serileri çok dikkatimi çekti. Ancak kovboy denildi mi ilk akla elbette ki hep Amerika geliyor. En iyi western filmleri sizler için belirli bir sıralamaya soktum. Ancak ölmeden önce izlemeniz gereken kovboy filmleri hemen aşağıda iyi seyirler dilerim. Kovboy film önerileri listemin hepsini okuyup yorum yapmayı lütfen unutmayın.

Başka film tavsiyelerim için buraya tıklayabilirsin.

En Eski Kovboy Filmleri Tavsiyesi

1. Once Upon A Time İn The West - 1968


en eski kovboy filmleri
Once Upon A Time İn The Time - Kovboy Film Önerileri

Frank isimli bir bölgenin azılı suçlusu olan kişiyle intikam planları yapılmaya başlanır. Frank, büyük suçlar işlemiş ve son işledikleri suçta yeni yapılan demir yollarında bir cinayete bulaşırlar. Bunun ise sonuçları intikam yoluna kadar gidecektir. En iyi Western filmleri arasında yer alan Once Upon A Time İn The Time 1960'ların en sevilen Western filmleri arasındadır.

2. Unforgiven - 1992 


geçmişin en eski western filmleri
Unforgiven - Gelmiş Geçmiş En İyi Kovboy Filmleri

Eski kovboy filmleri arasında bulunan Unforgiven 1992 yılında Eastwood tarihine bomba gibi bir Oscar getirmiştir. Oscar'lık bir film izlediğinizi unutmayın. Bu film dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kovboy filmleri arasındadır.

3. El Topo - 1970

Kovboy Film Tavsiyeleri
El Topo - Western Film Nedir

Bir yolculuk serüvenini konu alan bu filmde baş rolümüz bir kadının hayatını kurtarır. Oğluyla sıradan bir yolculuk yapma peşindeyken bir kadını kurtardığı için başına çok büyük dertler açacaktır. Kendinize Western film nedir diye soruyorsanız bu film adeta bir baş yapıt olabilir. Kovboy film önerileri arasında yer verdiğim bu film belkide sizin en beğeneceğiniz filmler arasında olabilir. Oyuncuları arasında en çok kanımın ısındığı eleman buydu. Bence izlemeye cidden değer.

Not: Film gerçekten çok eski ve kalitesiz sitelerde var.

4. My Darling Clementine - 1946


yabancı kovboy film önerileri
My Darling Clementine - En Eski Kovboy Filmleri

James'e emanet edilen sığın sürüsünün çalınması ile birlikte film konusu itibariyle oturuyor. Wyatt ve kardeşlerinin James'in ölümü arkasındaki gizli perdeyi kaldırmaya çalıştıkları bu film dünya tarihinin en iyi western filmleri arasında yer alıyor. Kovboy film önerileri listemin en eski filmi bu filmdir. Yani izlemeyenler için siyah beyaz film farkını tatmak istiyorsanız. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

5. El Dorado - 1966

1900'lü yılların filmleri
El Dorado - En İyi Kovboy Film Önerileri


İçki içmekten kendini alıkoyamayan bir şerifin bir çiftliği korumayı tek başına beceremeyeceğini anladığında eski dostundan yardım ister. Eski dostu yardım teklifini geri çevirmez ve yardım etmeyi kabul eder. Çiftliği soyup sovana çevirmek isteyen bu hırsızlardan bakalım kasabayı kurtarabilecekler mi? Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kovboy film önerileri arasında bu filmi bütün listelerde görmek mümkündür. Bence kesinlikle izlemelisiniz.

6. Tombstone - 1993


en iyi film önerileri
Tombstone - Gelmiş Geçmiş En İyi Wester Filmler

İkili tarafından adalet arayışına girilir. Ancak eski batıda adaleti getirmek o kadar da kolay değildir. Dünya tarihinde böyle bir şeyin yaşanması muhtemel bile değilken hele ki geri kalmış bir batı kültüründe adaleti yaşatmak oldukça zor olacaktır. Adaleti sağlamak isteyen ikili tarafından çeşitli belalara girilir. Bu belalar ikilinin başını fena yakacaktır. İzleyerek görmenizi tavsiye ederim. Yabancı yapımlardan biri olan yabancı en iyi western filmleri arasında bulunan bu filmleri hemen izlemelisiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar