6 ADIMDA KENDİNİZİ MUTLU EDİN

Zaman zaman herkes kendini mutlu edecek yollar arar. Yeniden mutlu olmak veya sahip olduğu mutluluğu daha da fazla hale getirmek ister. Yazının devamında, uyguladığınızda hayatınıza küçükte olsa mutluluklar getirecek maddeler sizler için hazırlandı. Hayat kaliteni arttırmak için de bunları yapmak nasıl mutlu olurum sorusundan seni uzaklaştıracaktır. Nasıl mutlu olurum diye düşünmek yerine hayatının tadını çıkarmaya özen göstermelisin.
mutlu olmanın yolları
Nasıl Mutlu Olurum 


1-Kendinizi Dinleyin


mutlu olmak hakkında ipuçları
Neden  Dinlenmek Mutlu Eder İnsanları

Kimimiz hayat temposundan kimimiz ise yaşadığımız sıkıntılardan, kendimizi dinlemeyi unutuyoruz. Nasıl bir arkadaşınızı biraz durgun gördüğünde ona nasıl olduğunu soruyorsanız aslında kendinize de bunu yapmalısınız. Hayat o kadar yüksek bir tempoda ilerliyor ki kendi kırgınlıklarımızı kendi mutsuzluklarımızı göremez hale geliyoruz. Hal böyle olunca da kırgınlıkların üstünü örtüp hayatımıza devam ediyoruz. Ama aslında bu bizi daha çok mutsuz ediyor. Bu yüzden, bazı zamanları kendinizi dinlemek için bırakın. Bir dönüp bakın bakalım, sizin ne derdiniz var?

2-Kendinize Vakit Ayırın


Yine ilk maddemizde olduğu gibi aynı sebepler yüzünden çoğu kişi kendine vakit ayıramıyor. Ancak fiziksel olarak dinlenmeye ihtiyaç duyduğumuz kadar zihinsel olarak da duyarız. Bir hafta içerisinde çok küçükte olsa kendinize zaman ayırmaya çalışın. 

Bunu bir saatlik kitap okuma ile veya deniz kenarındaki bir yürüyüş ile değerlendirebilirsiniz. Nasıl mutlu olurum diye aklını yorma ve dediklerimi gerçekten uygulamaya çalış. Kısacası nasıl mutlu olunur diye kendini de çok kasma bu seni daha çok strese ve kendinden uzaklaştırmana yol açacaktır.

3-Uykunuzu İyi Alın

mutluluğun formülünü bulmuşlar reis
Uykunun Mutlu Olmamızdaki İnanılmaz Etkisi

İnsanların bir kısmı uykuyu gereksiz bulurken bir kısmı uykusuz hayat düşünemiyor. Burada ideal olan; ideal uykuyu almaktır. Ne az uyku ne çok uyku, gerekli olanı almalısınız. Kendinizi izlerseniz eğer fark edeceksiniz ki; uykunuzu almadığınız zamanlar hem gün içinde yorgun hissedecek hem de verimsiz olacaksınızdır. Verimsizlik ve yorgunlukta beraberinde güzel bir mutsuzluğu getirir. O yüzden hem sağlığınız hem mutluluğunuz için ideal uykunuzu muhakkak alın.

4-Bol Su Tüketin


Mutlu olmak için neler ihtiyacımız var? Belki de bu listenin başında; su geliyor olabilir. Şimdi su ile mutluluk arasında bağlantı kuramamış olabilirsiniz ancak çok alakası olduğunu bilmelisiniz. Hasta insanlar mutsuzdur ve su içmek sizi hastalıklardan korur. 

En basiti cildinizi güzelleştirir ve kilo yakmanızı sağlar. Unutmayın, vücudunuz en büyük ihtiyaçlarından biridir su. Ve vücudunuzun ihtiyacı olan bir şeyden onu mahrum bırakırsanız mutlu olmanız biraz zor olabilir. Suyun gerçekten hayat olduğunu unutma.

5-İyilik Yapın


Mutlu olmak için nedenler arar dururuz. Ancak asıl mutluluk; bir başkasını mutlu etmekten geçer. Birine el uzatan biri ne kadar mutsuz olabilir ki? Birini gülümseten, doyuran, giydiren biri? İyiliğin boyutu yoktur. Maddi ve manevi olarak imkanınız ne kadar el verirse o kadar iyilik yaparsınız. Ama unutmayın; şartlar ne olursa olsun iyilik yapmanız için her zaman fırsat vardır. 

Otobüste yaşlı olan bir insana yer vermekte iyiliktir, aç birini doyurmakta. Bir arkadaşınızın derdini dinlemekte iyiliktir, sevdiğiniz birine ansızın bir hediye almakta. İyilik yapmak için nedenler aramayın. Mutluluğunuzun kaynağı iyilikten geçiyor.

Komik gelmesin sana bu nasıl mutlu olunur öğrenmek istiyorsan içini rahatlatmak için bu metodu bir kez olsun uygula dediğimi anlayacaksın.

6-Şükürden Vazgeçmeyin


Hayatta her zaman zor anlarınız olabilir. Kötü bir sınav günü, kötü bir hastalığı öğrendiğiniz gün veya ailenizden birini kaybettiğiniz bir gün. Her zaman o andan daha kötüsü olduğunu unutmayın. Ve şükredin. Bir şey olmuyorsa da kendinizi mutsuzluğa boğmayın. Bir şey olmuyorsa; hayırlısı değildir. Her zaman şükredin. Belki olsaydı daha çok mutsuz olabilirdiniz? Her zaman olaylara iki açıdan da bakın.

Nasıl mutlu olurum diye düşünme bu madde size belki komik gelebilir ancak dinine bağlı kişilerin bu gibi inançlarını dolu dolu yaşamalarından kaynaklı daha mutlu oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca kendini mutlu edecek şeylerde izlemeyi es geçme bu siteyi boşuna hazırlamadık.

Yorum Gönder

0 Yorumlar