En İyi Savaş Filmleri Tavsiyeleri Ve Önerileri

Gelen istekler doğrultusunda savaş filmi önerileri yapmaya karar verdim. En iyi savaş filmleri listesi hazırladığım bu yazımda sizler için bazı filmler sunmaya karar verdim. İzleyiciler tarafından en sevilen filmleri büyük platformlardan aldığım yabancı filmleri sizler için sizin önünüze sundum. Savaş filmi tavsiyeleri için detaylı olarak incelemenizi tavsiye ederim. Eğer ki bu tarz listeler hazırlamamı istiyorsanız. Yorumlarda bana destek olmayı unutmayınız. En iyi savaş filmleri listelerinin tamamında neredeyse bu filmler var. Ancak savaş filmlerine hele ki en iyi savaş filmleri için bir dramatik bir film olmadığını kimse anlayamıyor.
Dünya Tarihinin En Büyük Savaşları

En iyi savaş filmleri listemin en gözde filmiyle başlamak istedim. Ancak söylemek isterim ki filmi basite indirgemeyin lütfen. En iyi savaş filmleri listeme başlamadan önce muhakkak hatırlatmalıyım ki bu filmleri izleyebileceğiniz bütün platformlar reklamlarla dolu olabilir. Bunun için sadece bilindik sitelerden izlemenizi tavsiye ederim. En azından en iyi savaş filmleri izlerken sürekli reklamlara takılıp kanser olmaktan kurtulmuş olursunuz.

Savaş Filmleri Önerileri Listesi


1. The Book Thief - 2013 İMDB Puanı 7.6

savaş filmi önerileri listesi
The Book Thief - En İyi Savaş Filmleri Listesi


Alman bir ailenin yardım sever hikayesini gözler önüne seren bu filmin müziklerine bayılacaksın. Oscar'a aday olan bu film dünya tarihinde izlediğim en dramatik filmler arasındadır desem abartmış olmam. Alman aile tarafından 2. Dünya savaşı yıllarında küçük bir kızın yasaklı ve gizli bir şekilde koruma altına alınmasını konu alıyor. Kızın bodrumda yaşamak zorunda kalması çektikleri çileler gözler önüne serilen bu film bir kitabın uyarlamasıdır. 

Dünya Tarihinin En Büyük Savaşları
Şimdi bu filmi neden birinci sıraya aldım. Savaş sahnelerinin fazla olmadığı için belki bana biraz sövenler olacaktır. Ancak savaşın yaşattığı acıları böyle bir dramatik filmle görmenizi isterim. En iyi savaş filmleri listemin ilk filmi olmayı bu film bu yüzden hak ediyor. En iyi savaş filmleri önerisi yaptığım bu yazımı umarım beğeniyorsundur. Vallahi o kadar uğraştım yazık günah be... En iyi savaş filmleri için devamlı takipte kalın yazımız sürekli olarak güncellenecektir.

Sizin neden bu filmi izlemediğinizi şu ana kadar sorguladım bile. İzlerken gerçekten şok olacaksınız. Savaşın acı sonuçlarını ve dehşetlerini yansıtan bu film neden en iyi savaş filmleri arasında izledikten sonra sizler de ne demek istediğimi anlayacaksınız.

2. 300 Spartalı - 2007 İMDB Puanı: 7.7

izlenmesi gereken filmler
300 Spartalı - Savaş Filmleri

Ölmek için savaşan Spartalılar... Ölümüne bir savaşa giren Pers İmparatoru Xerxes Yunan devletlerini de tehdit etmeye başlamıştır. Ancak Sparta diğer Yunan devletleri gibi boyun eğmez. Ancak demokrasinin hakim olduğu Sparta'da bu ilk başta kabul görüldüğü için peşine kattığı 300 kişiyle yola çıkan Kral Leonidas savaşmak ve ölmek adına 300 kişiyle Pers ordusuyla savaşa katılır. 

Film hakkında ağır eleştiriler yapılmıştı. Hatta yerden yere vuruldu. Ancak filmin kalitesine kimse bir şey diyemedi. Çünkü dünya tarihinin en iyi savaş sahnelerini içinde barındırıyordu. Eski savaş filmleri arasında olan bu film gerçekten izleyenleri çok etkiledi. Ancak ikincisini izlemeyin abi leş harbiden. En iyi savaş filmleri hakkında daha detaylı bir inceleme yapmamı isteyenler yorum yaparak bana ulaşabilirler.

Bana kalırsa ölmeden önce izlemeniz gereken filmler arasında muhakkak olması gereken bu filmi izlememek büyük haksızlık olacaktır. En iyi savaş filmleri önerileri yaptığım bu yazımı detaylı olarak incelemenizi isterim. Bu gibi yorumları sizler için yapıyorum bir yorum bırakmayı çok görmeyin lütfen. En iyi savaş filmleri listemde yer alan bu film benim için büyük bir yer tutan filmidir.

3. Under Sandet - 2015 İMDB Puanı: 7.8

film önerileri listesi
Under Sandet - Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken Filmler


Çeşitli ödüller almayı başarmış ve Oscar'a aday olmuş olan Under Sandet'de harika bir savaş ve dram filmidir. Tarihi süreçlerden birini ele alan film 2. Dünya savaşında Alman askerlerinin Danimarka'ya döşemiş olduğu mayınların savaşın sonunda nasıl kurtulduğunu ele alıyor. Nasıl mı? Biraz vicdansızca olacak ama esir düşmüş bir grup genç Alman askeri savaş sonrası hiçbir bilgileri olmadan haritaya süren bir ülke düşünün ve gençler bu mayınlı arazilerde bir bir eriyip gidecekler. 

Şimdi izlemeyenler için söylüyorum. Biraz garip bir film gibi gelebilir başta ama gerçekten kültürel bir birikim anlamında savaş sonrası kinin nasıl tehlikeli olduğunu gösteriyor. En iyi savaş filmleri listemde bu tarz filmleri bilerek paylaşıyorum. Sadece önemli olan sizler için bir şeyleri patlatmak olmamalı. Vurdulu kırdılı filmler olarak nitelendiren kategorilerden biraz uzaklaşın la azıcık savaşın iğrençliği ile tanışın.

İzlerken ağlayabilirsiniz mendil alın yanınıza yazık bu çocuklara diyeceksiniz. Ölmeden önce izlemeniz gereken filmler arasında sayılan bu film oldukça popüler bir filmdir. İzleyenleri tarafından büyük bir beğeni topladı. Ki bir savaş filminin bu puanı almasından da filmin ne kadar güzel olduğunu anlayabilirsiniz.



4. Schindler's List - 1993 İMDB Puanı: 8.9 

gelmiş geçmiş en iyi yabancı filmler
Schindler's List - En İyi Savaş Filmleri


Schindler tarafından zorbalıkla Yahudilerin çektiği zulüm gözler önüne seriliyor. Bir fabrika işleten büyük patron Schindler Yahudileri bu iş yerinde çalıştırmaktadır. Şaka yaptım la her şeyi de drama bağlamayın. Ne diyelim artık başlayalım hadi... Shindler's List filminde 1100 Yahudi'nin hayatının nasıl kurtarıldığını konu alan bu film aldığı yüksek puanla göz doldurduğu gibi gözlerimizi de dolduruyor. 

Siyah beyaz film izlememiş birisiyseniz bu filme bir şans vermelisiniz. Bu film gelmiş geçmiş en iyi yabancı filmler arasında sayılıyor. Gerçekten izlerken bu kadar muazzam bir senaryonun nasıl hazırlandığını anlayamamıştım. Biraz siyah beyaz olduğu için başları sıkıcı gelebilir. Ancak zamanla alışacaksınız. En iyi savaş filmleri listesindeki filmleri izlemek için yukarıda verilen linkten siteye ulaşabilirsiniz.

En iyi savaş filmleri listemin baş yapıtlarından birisi de kesinlikle bu! Aldığı Oscar ve dahi birçok alanda gösterildiği adaylıklar ve ödülleri gerçekten hak ediyor. Tarihin izlerini ve soğuk kanlılığını hiç bozmadan doğruluğuyla anlattıkları için Amerikan yapımı bu filme teşekkür etmek gerekir. Sanat nedir ve nasıl yapılır? Ülkemizde belki de sinema ve televizyon eğitimi alan ve sektörde çalışan kişilerin görmesi gereken bir filmdir. 


5. Gladiator - 2000 İMDB Puanı: 8.5 


Roma tarihli savaş filmleri
Gladiator - Eski Çağ Savaş Filmleri


Bir savaş düşünün ki bütün kötülükleri ve yalnızlığı içersin. Marcus Nonius Macrinus komutanlığında yapılan büyük bir Roma savaşını konu edinen film ihanetin ağır kokusunu seyrettiriyor. Acı gerçeklerin gün yüzüne çıktığı film gerçekten izleyenleri şoka uğratıyor. En sevilen savaş filmleri arasında sayılmakla kalmayan film Oscar'a aday olup 5 farklı alanı almayı başardı.

Eski çağ savaş filmleri seven kişilerseniz izlemenizi tavsiye ederim. Ancak savaştan çok zekanın insanı hayata bağladığını izleyeceksiniz. Yani paso Romalı askerlerin savaşacağını sanıyorsanız. Bayağı bir yanılıyorsunuz. Ölmeden önce izlemeniz gereken savaş filmleri arasına not etmenizi tavsiye ederim. En iyi savaş filmleri listelerinin bu film hep gözdesi olmuştur. Yılına göre filmin kamera kalitesi de oldukça yüksektir. 

En iyi savaş filmleri listemin en önemli filmi budur. Çünkü gerçekten bu kategorinin yani en iyi savaş filmleri listesinin en iyisi olabilmek için büyük ödüller alması gerekiyordu. Ki bu film 5 farklı alanda Oscar almış bir filmdir. En iyi savaş filmleri arasında olacaksan böyle olacaksın kardeşim. Herkesin şu Hayat Güzeldir filminden bahsetmesinden bıkmış biri olarak bunu söyleyebiliyorum...


6. The Pianist - 2002 İMDB Puanı: 8.5 

en iyi savaş filmleri
The Pianist - Savaş Filmi Önerileri


Bir yolunu bulup kaçmayı başaran bir piyanistin basit bir Polonya şehrinde mahsur kalmasını ele alıyor. Ağır bir dram olan bu film savaşın kanayan yarasını gözler önüne seriyor. Adeta yıkımın ortasında kalan piyanist müzikten kaçamıyor ve kurtulamıyor. Bir Alman komutanı ile olan münasebeti ile nasıl bir yaşam sürdüğünü izleyeceksiniz. 

The Pianist filmi; en sevilen savaş filmleri listemin en dramatik filmlerinden bir diğeridir. Ağır bir işleyişe sahip olduğu için dram sevmeyenler için sıkıcı bir film olacaktır. Ancak ben izlerken çok keyif aldım. Tövbe tövbe sanki savaşmışlar bayağı eğlendim der gibi oldu... Neyse sözü fazla uzatmadan bu filmi de izlemenizi öneririm. 

En iyi savaş filmleri listemi okudunuz daha fazla film eklemem amacıyla bana yorum atmayı lütfen unutmayın. Emek veriyorum la biraz da yorum yapıverin. Haydi bakalım herkese iyi eğlenceler ve iyi seyirler. Sosyal medyalarda lütfen paylaşınız.

7. War Horse - 2011 İMDB Puanı: 7.2 

dram filmi önerileri
War Horse - En İyi Dram Savaş Filmleri

Dünyayı sarmış olan 1. Dünya savaşı esnasında yaşanan bir dostluk dramını bizlerle buluşturan War Horse filmi 2011 yılında yapılmıştır. En iyi savaş filmleri arasında yer alan bu filmin esas teması savaştan çok dram şeklinde empoze edilmektedir. Albert isimli bir gencin atıyla birlikte sıkı sıkıya büyümesi ve birbirlerine olan bağımlılıklarını konu edinen War Horse'da neler oluyor?

Albert atına o kadar düşkün bir gençtir ki asla atından ayrı kalmayı göze alamamaktadır. Ancak atının habersiz bir şekilde satılmasına dayanamayan Albert binlerce yollar deneyip atını tekrar görme umuduyla yanıp tutuşmaktadır. En iyi savaş filmleri arasında adını sıkça söz ettiren bu film bambaşka bir dostluğu bize lanse ediyor. İyi ki de ediyor. Hayvanlar özeldir. Hayvanlara iyi davranamayacak kadar kötüyseniz. İnsanlık kavramından çok uzaksınız demektir.

8. Stalingrad - 1993 İMDB Puanı: 7.5

çok eski savaş filmleri
Stalingrad - Eski Savaş Filmleri


Bu filmin isminden anlayacağınız üzere 2. Dünya savaşının soğuklarına bizler taaa Rusya'ya götürecek olan bir filmdir. En iyi savaş filmleri arasında sayılmasının nedenine gelmeme gerek var mı? Savaşın kaybedildiğini Almanya için kesinleştiren bir yer olan Stalingrad savunması ve amansız Alman saldırılarını anlatıyor.

Bir grup askerin El Alamein savaşında yaptıkları başarı neticesinde İtalya'ya sevk edilmesi ve orada dinlenmelerine yüksek kurullar tarafından karar verilmiştir. Ancak Stalingrad'da işler iyi gitmediği için bu askerlere de gelen emirler doğrultusunda İtalya'nın keyfini fazla çıkartamadan Rusya'ya gönderilirler.

Rusya'nın savaşı kazanacağını düşünmeyen Alman askerleri bütün istekleriyle savaşmalarına rağmen Stalingrad düşmüyordu. Ancak Ruslar Almanlar'dan daha iyi oldukları bir konu vardı. Bağımsızlık... Film bu gibi imgeler taşıyor. Ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken filmler arasında sayıyorum.

9. Gallipolli - 1981 İMDB Puanı: 7.5 

savaş filmi önerileri
Gallipolli - Bu Resim Buraya En Çok Yakışan Gururdur (Teşekkürler Atatürk)

Bilmeyenler için bu gibi kaliteli filmleri yapmak adına tarihi en yoğun savaş kokan milletler arasında bizim tarihimiz yatıyor. Avustralya'lıların da tarihlerinin kesiştiği bir nokta olan Gelibolu savaşını anlatan bu filmde bir dostluk ilişkisi ve yol arkadaşlığı ele alınıyor. Savaşın sonlarına doğru bu savaşa yetişmeyi başaran iki arkadaşın öyküsünü incelediğim bu filmi izlediğimde gerçekten yabancıların tarihi filmler hakkında bilgileri beni şaşırttı.

En azından adamlar bizim gibi bir imparatorluğun çöküşüne neden olan 1. Dünya savaşını anlatırken ırkçılık kapsamında çok ağır şeyler yapmamışlar. Ancak biz kendimiz kendi milletimizi ifade ederken yapılan yanlış diziler ile tarihimizi yanlış empoze etmiş olduk.

En iyi savaş filmleri arasında yer verdiğim Gallipolli gerçekten Avustralya tarihi içinde oldukça başarılı bir film olmuş. Mutlaka izlemeniz gereken filmlerden biri olan bu film savaş filmi önerileri listelerinin en iyileri arasında yer almayı başarıyor. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi savaş filmleri arasında saymadan bu filmi es geçemezsiniz.

10. Der Untergang - 2004 İMDB Puanı: 8.2

en iyi film önerileri listesi
Der Untergang - Gelmiş Geçmiş En İyi Savaş Filmleri

Dünya tarihinin bana göre gelmiş geçmiş en iyi savaş filmlerinden birisidir. En iyi savaş filmleri listemin sonuna koyma nedenim ise şudur: Emeğime saygı göstermeyip bir yorum yapmadığınız için bu filmi izleyemeyebilirsiniz. Şaka bir yana gerçekten filmi anlatmak ve ballandırmak istiyorum.

Der Untergang, 2004 yılında sinema severler ile buluştu. Zalim, diktatör ve bu gibi çeşitli ithamlarla bilinen Adolf Hitler devri artık kapanmış Berlin işgal altına alınmıştı. Ancak bir türlü bu yerden gitmek istemeyen Hitler Eva Brown ile evlenmeye karar verdi. Hitler ile Brown'ın intiharından tutun. Hitler'in hayranlarının dahi nasıl telef olduğunu göreceğiniz bir filmdir.

Adolf Hitler, şüphesiz Alman tarihinin gelmiş geçmiş en büyük liderlerinden birisidir. Acımasızlığı ile bilinen bu liderin ölümüyle birlikte savaş sonlanmış. Almanya teslim olmuş ve dünya savaşı sona ermiştir. En iyi savaş filmleri listeme neden girdiğini izlediğinizde anlayacaksınız. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi savaş filmleri arasında olmasının ne kadar doğru olduğunu buyrun görün derim. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar