Görmeden Geçmeyeceğiniz En İyi Aşk Filmleri Nelerdir?

Oldukça olumlu yorumlar alan en iyi aşk filmleri listemi sizler için bir araya getirdim. Sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda oluşturduğum bu listeyi daha fazla genişletmem için yorum yapabilirsiniz. En iyi aşk filmleri artık izleyiciler tarafından çok fazla film üretildiği için ne yazık ki kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu yüzden mutlaka izlemeniz gereken aşk filmleri listemin tamamını izlemelisiniz. En iyi aşk filmleri için listemizi daha detaylı incelemenizi isterim.

En iyi aşk filmleri listemin göz bebeklerin 10 tane en iyi aşk filmleri bir araya getirildi. Yapılan anket sonucu en iyi aşk filmleri sizler tarafından belirlendi. Ayrıca kendi fikirlerimden de yola çıkarak biraz listeyi değiştirdim. Umarım beğenirsiniz.

1. La La Land 

aşk filmleri tavsiyeleri
La La Land - En İyi Aşk Filmleri

8.2 İMDB puanı ile birlikte izleyicileri ile buluşan La La Land oldukça iyi yorumlar almayı başarmış. Konusu itibariyle; Sebastian tam anlamıyla müzik aşığı bir insandır. Ancak sanatın her alanına olan düşkünlüğü ve sanat ilgisi nedeniyle hala hayatının aşkını tanıyamamıştır. Mia, oyunculuk hayalleri kurarken Sebastian büyük bir Jazz müzik türünde bir mekan açmak istemektedir.

Mia ve Sebastian'ın şans eseri tanışmaları ve aralarındaki tutku kameralara yansıyor. Yaşanan gelişmeleri daha detaylı anlamak için filmi izlemen gerekecek. En iyi romantik filmler arasında sayılan La La Land almış olduğu yüksek puanla listemize ilk sıradan giriyor. En iyi aşk filmleri listelerini yıkıp geçen bir filmdir. Bu yüzden en iyi aşk filmleri arasına almasam çok ayıp olurdu.

2. Before Sunrise 

film tavsiyeleri aşk
Before Sunrise - En Romantik Filmler

Bir günlük bir aşk yaşayacak olsaydınız bu trajediyi yaşamak ister miydiniz? Before Sunrise, tutkulu bir aşkın başlangıcını nasıl bir şansa dayandırdığını gösteren bir filmdir. Trende şans eseri tanışan iki genç; Celine ve Jesse hayatlarının en ilginç olayına tanık olacaklar. Jesse ne yazık ki hemen dönmek zorundadır.

Ancak cebinde hiç parası olmadığı için bir gününü mecburen Viyana'da geçirmek zorundadır. Bu teklifini Celine'e iletir. Celine ise bu konuda aşkın vermiş olduğu fedakarlık duygusuyla sabaha kadar birlikte bir günlük aşk yaşayacağı bu adamla birlikte kalmak ister.

Tutku dolu anlar sizi bekliyor. En iyi aşk filmleri arasında birçok listeye ilk sıralarda giren bu film 8.0 İMDB puanı ile bütün ilgiyi çekmeyi başarıyor. En iyi aşk filmleri listemi beğendiysen lütfen yorum da at be artık.

3. Her 

aşk filmi önerileri
Her - Aşk Filmleri Tavsiyeleri


Bir diğer en iyi aşk filmleri arasında yer verdiğim filmde Her filmidir. Theodero isimli bir kişinin yaşamış olduğu ağır depresyonu konu edinir. Theodore evlenmiş ve boşanmış ardından karamsarlıkla hayatını sürdürürken bir yazılım olan Samantha ile tanışmıştır. Sorduğu ilginç hayata bakış açısıyla ilgili soruları sayesinde Samantha'nın onu hayata tekrar bağlamasını konu edinir.

İzlediğim filmler arasında en iyi aşk filmleri arasında neden yer aldığını ve ne kadar diğer filmlerden farklı olduğunu gördüğüm yegane filmdir. Psikolojik yaklaşımıyla bizleri büyüleyen en iyi romantik filmler arasında olmasının yanı sıra psikolojik bunalımı konu edinen filmlerin arasına da girmesi gerektiğini düşünüyorum.

4. Once 

aşk filmi
Once - Aşk Filmi Önerisi Olanlar


7.9 İMDB puanına sahip olan bu filmde konu oldukça farklı. Bir şarkının nasıl ilhamlarla bestelendiğini gösteren bu film gerçekten çok marjinal bir şekilde işlenmiş. The Frames grubunda solist olan Glen Hansard bir Çek güzeline vurulur. Ardından büyük bir aşkın yolu açılınca bir şarkının yazılma serüvenini konu edinen film diğer aşk filmlerinden daha çok sanatın ağırlık kazandığı bir filmdir.

Zamanla bu iki insan birbirlerine çok benzediklerini maddi ve manevi aynı sıkıntıları çektiklerini anlarlar. Ardından birlikte bir albüm yapmaya karar veren iki genci zorlu bir yolculuk beklemektedir. Çünkü havada artık aşk kokusu vardır. En iyi aşk filmleri listemin izleyicilerine şimdiden belirteyim. Müzikle umarım aranız vardır. Kalitesini öyle anlarsınız.

5. About Time

aşkın nü tonu
Her - Romantik Aşk Filmleri


Bir zaman yolculuğu klişesini aşka dönüştürerek hem zaman yolculuğu temelli filmlere bir gönderme yapılmış. Hem de harika oyuncuların sayesinde büyük bir aşk hikayesi bize yansıtılmış. En iyi aşk filmleri arasında özellikle izleyicilerinden çok fazla olumlu yorum almasıyla girmeyi başaran About Time konusu şöyle:

Tim, 21 yaşında ailesinin mirası olan zamanda yolculuk yeteneğini keşfeder. Zamanla bu yolculuk yeteneğini iyi niyetle kullanmaya başlayan Tim bazı şeyleri yanlış hesaplar. Bir sürü şeyi düzelttikten sonra aşık olacağını hesaplamayan Tim ilişkisindeki hataları bu yeteneği ile düzeltmek ister. Ancak her şeyi eline yüzüne bulaştırır.

6. Pride And Prejudice 

film tavsiyeleri notları
Pride And Prejudice - Aşk Filmi Tavsiyesi


Bir aşkı ve gururu konu edinen sosyete filmi desem yanlış olmaz herhalde. Zamanının Büyük Britanya'sında geçen bu filmde eski gelenekler ve görenekler gözler önüne serilmiş. Yeni komşu edinen Bennet ailesi komşularından çok etkilenmiştir. Yakışıklı ve zengin komşuları ile mürvetini görmek istedikleri kızı bulunurken diğer kardeşlerde işe ortak olmaya başlarlar.

7.8 İMDB puanı ile izleyicilerinin beğenisini toplamış bir filmdir. En iyi aşk filmleri arasına bu filmi sizden gelen istekler üzerine ele aldım. En çok izlenen romantik filmler arasında bu filmi saymamak yanlış olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim.

7. Titanic 


aşk filmleri öneriler
Titanic - İMDB Puanları En Yüksek Aşk Filmleri


7.7 İMDB puanıyla hak etmediği bir puan alan Titanic'i anlatmama gerek yok bence ama bu listeye almasam kesinlikle çok ayıp olurdu. Dünya çapında en iyi aşk filmleri listesine değil en iyi filmler listelerine bile girmesi gerekiyor. Gerçekten tam bir kült yapımlı aşk filmleri arasında gördüğüm Titanic imkansız bir sınıf farkının aşk serüvenini konu ediniyor. En iyi aşk filmleri arasında görmeyi birçok kişi benim gibi isteyeceği için listeye dahil ettim.

8. Kazablanka


kazablanka filmi izle
Kazablanka - Aşk Filmi Önerisi


Fas şehrinde Avrupalılar'ın Hitler'den kaçması sonucu yepyeni bir ütopik Fas yaratmaları konu alınmış gibi gözükse de aslında en eski aşk filmleri arasında sayılabilen bu film harika bir aşkı ele alıyor. Direnişi temsil eden Victor ve Ilsa evlenmişlerdir. Ancak şehirden artık kaçmaları gerektiği için bir çözüm üretmek isterler.

Rick Blaine filmin ana karakteridir. Eski aşkı olan Ilsa ile tekrar kocasıyla birlikteyken karşılaşırlar. Ancak kocası bu aşkı umursamamaktadır. Çünkü bir an önce kaçmaları gerekmektedir. Bunun içinse Rick'e muhtaçtırlar. En iyi aşk filmleri listelerinin en eski filmlerinden birilerinden birisidir.

9. Kayıp Nişanlı 


film izlemek aşk filmleri
Kayıp Nişanlı - Aşk Filmleri İzle


1919 yılında yaşanan 1. Dünya savaşı dramını bir aşk hikayesiyle gözler önüne seren bu filmde iki kişinin karşılıklı bayıcı aşkını değil. Duygusal bir bağı izleyeceksiniz. Nasıl mı? Mathilde ve Manech birlikte iki gençken çıkan savaş nedeniyle Manech cepheye gitmiştir. Ancak bir süre sonra gelen ölüm haberine bir türlü inanmayan Mathilde bir süre sonra olayın gerçek yüzünü öğrenir.

Berbat bir ceza sistemi olduğunu öğrenen Mathilde'i zorlu günler beklemektedir. Manech aslında ölmemiş çok ağır bir cezaya çarptırılmıştır. En iyi aşk filmleri listemin en ilginç aşk filmidir. En iyi romantik filmler arasında yer vermemin nedeni de aslında büyük bir farklılığa sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

10. Like Crazy 


film tavsiyeleri listem
Like Crazy - Aşk Filmleri Tavsiye Listesi


İki öğrencinin yasal sınırlarla bile bozulmayan aşklarının hikayesi konu edinmektedir. Anna, İngiltere'de yaşayan ancak eğitim amacıyla Amerika'ya gelmiş bir kızdır. Jacob ile Anna tanışıp mutlu bir aşka yelken açmışlarken Anna'nın vizesi dolar ve Amerika Anna'yı memleketine aynen paket teslim gönderir.

Bu acıya rağmen birbirlerini deliler gibi seven bu iki genç mesafeler ve sınırlar aşkımıza engel olamaz diyerek ilişkilerini sürdürmeye devam ederler. En iyi aşk filmleri arasında sayılan Like Crazy izleyicileri bu filmi çok tavsiye etmiş. Ben de henüz izleyemedim. Kötü çıkarsa da bana sövmeyin diye sizlerle bu bilgiyi de paylaşıyorum.

Yorum Gönder

1 Yorumlar