Joker Filmi İncelemesi - İşte Beklenilen Filmin Detaylı İncelemesi

Adından uzun süredir bahsedilmeyen belki de unutulmaya hafiften başlanan bir çizgi roman karakteri olan Joker filminin yenisi çekildi. İzleyicilerin ise film hakkında merak ettikleri Joker Filmi incelemesi artık yapılmalıydı. Birçok kişi tarafından Joker itici bir karakter olarak betimlenmiş olsa da aslında Joker bir süper kahraman sayılabilir. Komik gelmesin size bu aslında Joker'in bunları yapma nedenleri aslında oldukça acı gerçekler... 2019 yılının en iyi filmlerinden birisi olan Joker'i detaylı olarak inceledim. İşte bu yazım sizlerle birlikte. Joker filmi yorumları da oldukça olumlu olmuş. Büyük eleştirmenler tarafından yapılan Joker filmi yorumları da dikkatimi çekti. Onları da okuduğumda filmin hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum.

en çok sevilen süper kahraman filmleri
Joker - En İyi Yabancı Filmler

Adam Çok Yalnız Usta

Joker karakteri aslında toplum tarafından dışlanmış bir karakteri canlandırıyor. Annesiyle birlikte yaşamakta olan Joker annesinin kendisiyle gururlanması için yapmadığı bir şey kalmıyor. Annesinin mutluluğunu çok önemseyen Joker annesi tarafından mutlu lakabıyla anılıyor.

Aslında Joker filmi incelemesi yaparken beni en çok şaşırtan olaylardan birisi de çizgi romana gerçekten bağlı bir şekilde senaryoyu devam ettirme çabalarıydı. Örnek olarak babasız büyüyen Joker'in aslında bu konudaki yalnızlığı onu bu kötülüklere itiyor.

Filmin en iyi noktası Joker'in büyük kayıplar noktasında nasıl bu işe giriştiğidir. Şimdi bir başlangıca dönelim isterseniz.



Joker'in Başlangıç Aşamaları

2019 yılının en iyi filmleri
Joker Filmi İncelemesi - En İyi Yabancı Film Önerileri


Hastahanede annesini ziyaret etmekte olan Joker'i çok etkileyen bir televizyon programı ile birlikte Joker artık kendisinden geçiyor ve kendi yolunu çizmeye karar veriyor. Zamanla iyice bir kahraman haline gelen Joker insanların bir süre sonra ayaklanmasına neden oluyor. Çünkü Joker sokakların kahramanı oluyor.

Gotham'ın Büyük Bir Temizliğe İhtiyacı Var


İnsanları güldürmek ve annesinin verdiği lakabı taşıyabilmek adına Joker palyaçoluk yapıyor. Ancak gelin ki kapitalist düzen Joker'in de ensesine yapışıyor. Güya toplumda kölecilik öldürüldü dense de hala bir kesim insan tarafından diğer kesimin ezilmesi günümüzde hala kullanılan bir insanlık dışı hareket olarak benliğimize işliyor.

İş Arkadaşları Tarafından Ezilen Joker'in Dramı


Kimsenin ama hiç kimsenin ciddiye almadığı bu adam nasıl kötülüklere yüz çevirmesin ki... Joker filmi incelemesi yaparken kaynak kullandığım bazı yazılarda çok farklı eleştirilerin de yer aldığını gördüm. Örnek vermek gerekirse okumuş olduğum bir yazıda insanlardan intikam almak isteyen Joker'in siyasi yanlarının da filme dahil olduğu söyleniyordu.

Yani doğal olarak filmde sokaklara hakim olmak isteyen Joker'in zaten bu yönünün varlığı liderlik isteğiyle sürekli karşımıza çıkıyor.

Joker Filmi Nasıl Olmuş?


Aslında filmi ilk izlemeye başladığımda tereddütlerim vardı. Bazen bu tarz popüler kültür filmlerinde hayal kırıklığına uğrayabiliyor insan. Ancak yaptığım Joker filmi incelemesi ile birlikte bu filmi izlemem gerektiği konusunda emin oldum. Joker film incelemesi yapan birçok sitenin de film hakkında devamlı olarak olumlu yorumları açıkçası beni sevindirdi. Çünkü filmi tek beğenen mal olmak istemem.

Joker'in en son filmi olan bu filmi izlemeden önce eski filmlerini de bir an önce izlemelisiniz. Büyük hayranı olduğum bir karakter olan Joker aslında bir toplumsal direnişin ifadesidir.

Joker filmi serisi ile insanları büyülemeyi başardı. Özellikle Joker'in deli dolu aşkı Harley Queen'i hatırlamayan yoktur herhalde. Delilik denince bu adamı sevmemek pek mümkün değil. Joker filmi incelemesi yaparken filmin finaline doğru verdiği bazı mesajlardan bahsetmek istiyorum. Joker filmi yorumları arasında finalde geçen olaylara değinen büyük eleştirmenleri de dikkatleri için tebrik ederim. Ben ise size fazla uzun gelmemesi için bilgilerimi kısaltarak sunmak istedim.

Joker Finalinde Yatan Büyük Mesajlar Var


Aslında filmin sonunda Joker'in neler yaşadığını sizlerde anlayacaksınız. Peki, Joker'in yapmış olduklarını normal zamanlarda bazı kötü insanlar gizli gizli yapmaya devam etmiyorlar mı? İnsanların yükselmesine engel olan bazı nedenler ile birlikte insanlar da kötülüğe itilmiyor mu? Bu toplum karmaşasından çıkmak mümkün değil.

Joker filmi incelemesi yazımın sonuna geldim. Umarım yazımı beğenir ve bana destek olursunuz. Hepinize iyi seyirler diler ve iyi eğlenceler dilerim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar