Evde Kahve Nasıl Yapılır - Evde Kahve Yapmak

Dünya çapında ünlü kahvecilerden kahve içerken veya bu iş için özellikle mekan açmış. Kahvelerinin kokusuyla bile baş döndüren hele ki benim gibi kahve delisi kişilerin illa ki aklına kahve nasıl yapılır diye bir düşünce takılmıştır. Kahve nasıl yapılır sorusunu sizler için kısaca şu şekilde adım adım anlatmak gerekir.
evde kahve yapma yolları
Kahve Nasıl Yapılır


Kahve Çekirdekleri Nasıl Kahverengi Renge Dönüyorlar?


Aslında kahvenin ilk ağaçtan toplandığı hali yeşil renktir. Ki has rengi bu olan bir içeceğin kahve rengine dönmesi için düşündüğünüzde yanması gerektiğini zaten sizlerde anlamışsınızdır. Peki bu kahveyi içebilmek için kaç farklı yol bulunuyor. Yani sadece kahvenin kahverengi rengi içilmiyor. Aslında ham kahve tüketimi de mümkündür.

Ham Kahvenin İnsana Faydaları Nelerdir?


Birçok faydasının tespiti yapılmış olan ham kahve yani yeşil kahve aslında bir numaralı detoks ilacı desek yanlış olmayacaktır. Normal kavrulmuş kahveden tutun birçok detoks içeceklerine göre çok yüksek oranda içerdiği kafein ile yağ yakımı için bir numaralı dostunuz olabilir.

Peki, kahve nasıl yapılır? Yani kısacası kahve yapmanın püf noktaları sizce nelerdir? Kahveyi yaparken kullanmanız gereken araçları sizler için tek tek sıraladım.

evde kahve yapma yolları
Evde Kahve Yapma Yöntemleri

1. Klasik Bir Klişe İle: Kahve Makinesi


Hiç uğraşmak istemiyor. Direk olarak hazırlansın istiyorsanız. Kahve kavurma makineleri piyasada mevcut. Ancak diğer önereceğim yollara göre oldukça fazla fiyat çekiyorlar. Kahve makinesi diğer yöntemlere göre biraz daha kolay işliyor. Kavurmak istediğiniz kahveyi içine atıyor. Ardından en yorucu kısmı geliyor. Fişi prize takıyor ve düğmeye basıyorsunuz. İşte bu kadar kahveniz hazır sizi bekliyor.

2. Dünyanın İcadı Tava


En basit yöntemi tavayla yapmaktır. Kahvenin yanmaması için sürekli olarak karıştırılması gerekir. Aksi takdirde kahve yanacak ve tavanız üzerinde iz bırakacaktır. Tecrübe konuşuyor. Bu yüzden sürekli olarak karıştırmalı ve sadece çok kısa sürelerle kavrulmasına müsaade edip tekrar karıştırmalısınız.

3. En Merak Edilen Yöntem Mısır Patlatma Makinesi


Gerçekten işe yaradığını ve çokça başvurulan bir yöntem olduğunu yeni öğrendim. Deneyimli kişiler tarafından nasıl evde kahve yapılır sorusunu sormasına alışkın olmayabiliriz. Ancak tavada yapamayan kişiler için hem az maliyetli hem de kolay bir yöntem olabilir. Denemek için bir kez bu işe kalkıştığımda gerçekten tavada yapmanın çok uzun sürdüğünü ve çok yorucu olduğunu fark ettim.

Dileyen kişiler tarafından kahve öğütücü makinelerde çekmek amacıyla alınabilir. Ancak bu kadar harcama yapmak yerine kahve çektirmek için aktarlara gidebilir ve dilediğiniz şekilde çekmesini talep edebilirsiniz. Uçuk fiyatlar istemiyorlar. Ancak bazı kişiler tarafından fazla ücretler istenebilir. Bu yüzden fiyatı işe başlamadan önce öğrenmelisiniz.

Kahve yapımı aslında oldukça kolay bir iştir. Yalnız yapmış olduğunuz kahveyi kısa süre içerisinde tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Fazla bekletilen kahvenin sağlıksal anlamda zararları olabiliyor. Kahve nasıl yapılır merak edenler için bu adımlardan tava yöntemini tercih etmeleri tavsiyemdir. Diğer yöntemler ile çok kolay olduğu için bir zevki kalmıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar