Bursa Gezip Görülecek Yerler Sayesinde Ruhunuzu Dinlendirin


Büyük şehirler arasında belki de tarihi kokularıyla sayfalar dolusu sözler sarf edilebilecek en ünlü şehrimiz Bursa'dır. Bursa gezip görülecek yerler ile birlikte öyle bir görsele sahip ki şehri izlerken insan huzur buluyor. Bursa tarihi yerleri ile insanı bu dönemden alıp o asırlara götürebiliyor. Bursa yolculuğuna çıkmadan önce Bursa şehir rehberi adlı bu yazımızı gerçekten özenle okuyun. Bizlere yorumlar ile destek çıkmayı lütfen unutmayın. Bursa gezisi blog sayfalarında artık adeta dolup taşmaya başladı. Bursa gezisi blog sayfalarında taşarken bir yandan da kendi alanları olmamasına rağmen haber siteleri tarafından ısrarla yazılması da insanları irite etmiyor demek yalan olacaktır.



Bursa Gezi Planı Nasıl Yapılmalı? Kaç Gün Yeterli Olacaktır?


Yola çıkan kişiler öncelikle iyi bir otel ayırtmalarını tavsiye ederim. Gerçekten büyük bir gezi planlıyorsanız. En az 5 gününüzü bu tatile ayırmanızı tavsiye ederim. Kendim gittiğimde 8 gün kaldığım için biraz kendim abartmış da olabilirim ama 5 gün yeterli olacaktır. Bursa gezi planı yapmaya başlamadan önce araçsız yola çıkacak olanlar için şehir içi ulaşım çok zor değil. Ayrıca taksiler de o kadar yüksek tutarlara ulaşım sağlamıyorlar.

Bursa gezi rehberi incelerken sürekli gördüğünüz o tarihi sayfalara ulaşmak istiyorsanız. Hem de eğlenmek istiyorsanız. Sabırla yazımı okumanı tavsiye ederim. Bursa gezi planı yapmaya şimdi başlayalım. Aklına gelen ilk yer neresi hemen Ulu Cami mi oldu. Bekle! Öncelikle kaldığınız konumu çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Nilüfer'de yaşayıp da Ulu Cami'ye gitmek trafik olduğu için biraz zor olabilir. Bu yüzden doğru otel seçimi yapmak çok önemli.

Bursa'nın En İyi Otelleri'ni Nasıl Bulabilirim?


İnternetten ufak bir araştırma ve fiyat performans karşılaştırması yapmak için Bursa'nın en iyi otelleri nerede hangi mevkide olabilir. Diye düşünen okuyucum öncelikle tatilini ne amaçla yaptığına karar verdiysen. Otelden çok bir şey yok zaten.




Kararını vermek için yukarıda yer alan Book VIP üzerinden seçim yapabilirsin. Ayrıca Trivago gibi Türkiye'de çok bilinen otel platformlarından bazılarını da içerisinde bulunduruyor. Bursa'nın en iyi otelleri hakkında fiyat bilgisi almak için bir göz atabilirsin. Yurt dışı seyehat yapmayı sevenler bu site yurt dışı fiyatlarıyla beni çok şaşırtmıştı. Bir göz atın isterseniz. 

Bursa Gezilecek Yerler 




1. Ulu Cami 

Bilmiyorum ama hangi şehir olursa olsun. Çoğu şehirde çoğunlukla ilk ziyaret ettiğim yerler arasında camiler yer alıyor. Bursa ziyaretlerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunan bu ULU yer gerçekten tarihi bir iz bırakmıştır Bursa'da. 

Özellikle o hatların sanat işçiliği sizi kendinizden şaşırtacak. Bursa gezip görülecek yerler arasında ilk sırada yine gitsem tekrar görmek isteyeceğim en önemli yerlerden biridir. Ayrıca döneminin en ünlü alimlerinin bu camide ibadet ettiğini biliyor olmak bile bir ayrıcalıklı hissettiriyor. 

Bursa gezip görülecek yerler
Bursa Tarihi Yerleri


Bursa gezip görülecek yerler arasında sizinde mutlaka gidip fotoğraflamanız gereken bir yer olduğunu bastıra bastıra söylüyorum.

2. Bursa Arkeoloji Müzesi 


Yani ilk insanlara meraklı mısın bilmiyorum ama adeta zililyon yıl öncesine ait kalıntıların dahi var olduğunu gözümle gördüm. Bursa arkeoloji müzesi belki de tarihi Kent müzesinden bile önce geliyor olabilir benim için. 1 günlük Bursa gezisi yapıyorsan eğer bu yeri mutlaka görmeyi unutma. Küçük basit bir yer olarak gelmesin gözüne gerçekten Bizans dönemi de dahil olmak üzere birçok kalıntının varlığı söz konusu. 

Bursa Arkeoloji Müzesinden Kareler


Bursa tarihinin belki de en eski şahididir. Ben en son gittiğimde giriş ücreti 5 TL gibi basit bir rakamdı. Enflasyon uçtuğu için tarihi bile öğrenmek kim bilir şimdi ne oldu... 

3. Tophane'ye Gitmeden Bursa'yı Terk Etme




Bursa çok üzülür vallahi. Şaka bir yana ağlayacağı yokta gerçekten Tophane Bursa'nın simgeleri arasında olan yerler arasında sayılır. Ayrıca Tophane bölgesinde Bursa ucuz otelleri bulabilme şansınız daha yüksektir.



Tophane Osmanlı tarihinin ilk padişahları olan Osman Bey ve Orhan Bey'in yattıkları yerin ta kendisidir. Burası şehrin tam merkezi ve kalbidir. Koca saati ve turistik yerleri ile ünlü olan Bursa gezip görülecek yerler arasında belki de en çok seveceğiniz yer burası olabilir. Ancak bir gün tatile gidenler kesinlikle vaktiniz başka bir şey yapmaya yetmeyecektir. Başka konular için tıklayın.

Bursa'nın Merkezi
Bursa'nın Merkezi

4. Tofaş Anadolu Arabaları Müzesinin Varlığından Haberin Var Mı?


Gerçekten Türkiye tarihinin gurur duyması gereken harika bir müze. Araçların o bakımları o kadar temiz yapılmış ki hayran olmamak elde değil. Tofaş Anadolu Arabaları müzesine giriş ücreti dahi almıyorlar. Gidip bir an önce bu tarihi yeri görmelisin. Bursa tarihi yerleri ile ünlü demiştim ya hani. Vazgeçtim. Bursa arabaları bizi coşturuyor. Hadi bakalım. 


Tofaşın güzelliği kırmızı kırmızı
Bursa Tarihi Yerleri Ve TOFAŞ


Bursa'ya Yakın Hafta Sonu Gidilecek Yerler


Şimdi ister istemez Bursa'da yaşayan insanlar artık bu yaşantıdan bıktıkları ve sürekli gördükleri için Bursa'ya yakın hafta sonu gidilecek yerler arıyorlar. Belki şu da olabilir. Tatilinizi tamamladınız. Yakın bir körfez bölgesine gitmek istiyorsanız. Balıkesir körfezini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Yazları gerçekten çok güzel olabiliyor. Bursa'ya yakın hafta sonu gidilecek yerler çoğaltılabilir elbette. Örnek olarak İzmir biraz uzak kalsa dahi gidiş dönüş çok vaktinizi almayacaktır. Bence gidebilirsin. 

Bursa gezip görülecek yerler arasında Uludağ ile sürekli öne çıkan bir yer olsa da bir tek Uludağ fikrine alışamayan bir ben değilimdir herhalde. Onun yerine Mudanya gibi Bursa tatil yerleri daha çok ilgimi çekiyor. Bursa gidip görülecek yerler listesi benim için bu kadar değil. Ancak yazmaktan yorulduğum için bırakıyorum. Herkese iyi tatiller dilerim. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar