En İyi Netflix Dizileri Nelerdir? Tavsiye Bombası

Netflix yapımın üretiminde büyük rol oynadığı internet yayıncılığı ile birlikte hayatımızda yer edinen kült yapılar oluşturmayı başarmış diziler artık büyük bir gündem oluşturmayı başarıyor. Özellikle en iyi netflix dizileri nelerdir diye yapılan araştırmalar sonucunda Netflix kitlesel bakımdan çok yüksek bir izlenme oranına sahiptir. Özellikle ülkemizde Netflix kullanıcı sayısının artmasıyla ilk kez bir yabancı yapım şirketi kollarını Türkiye'ye ait bir dizi çekimi için sıvadı. En iyi netflix dizileri arasına kısa zamanda gireceğine şüphem yok. Ayrıca en iyi yabancı diziler yazım da sizin için ilgi çekici olabilir

En popüler yazımız için buraya tıkla!

Yeni internete düşmüş olan Hakan: Muhafız dizisinin ilk sezonunun tamamını yayımlayan Netflix yaptığı dizi de grafiksel açıdan olumlu ve olumsuz yorumlar alsa da diziyi genel oranda çok farklı bir kültüre odaklamayı başardı. İlk Türk Netflix dizisi olan bu diziyi izlemenizi tavsiye ediyorum bu arada.

Bu sayede Türk halkından yüksek oranda başarılı bir kitleye hitap etmeyi başardı. Şimdi yeni yapılan Netflix dizileri hariç tutan dizilerden sizlere ufak tefek bahsetmeye çalışacağız. Öncelikle finans ve ekonomi ailesi olarak sizler için hazırladığımız bütün dizileri ufak ufak bir inceleyelim.

Not: Bu diziler sadece Netflix yapımın bir kısmından esinlenilmiştir. Kısacası en iyi Netflix dizileri 2019 şunlardır:

The Haunting Of Hill House Dizi İncelemesi

Yabancıların ve Türklerin gerilim içerikli dizilere yöneliminin farkında olan Netflix yayınladığı bu dizi ile birlikte gerilim dizilerine çok farklı bir bakış açısı getirdi. Yayınlanan diziyi ilk incelediğinizde Shirley Jackson'ın kitabının uyarlanması olduğunu düşünüyorsunuz.

Evet kitaptan esinlenerek hazırlanan bu dizi yalnızca bir evi değil bir aile dramını anlatıyor. Yani izlerken diziye sadece basit bir gerilim dizisi gözüyle bakmak yanlış olacaktır. Dizi ayrıca gerçekten yaşanabilecek olan dramatik duygulara da hitap ediyor. En iyi netflix dizileri 2018 yılına damga vuran en popüler dizilerden biri olduğunu da belirtmeden geçmek istemem.

netflix en iyi dizileri
The Haunting Of Hill House - Netflix Gerilim Korku Dizileri



Chilling Adventures Of Sabrina Dizi İncelemesi

Bu dizinin muazzam bir şekilde tutmasının en büyük nedeni kesinlikle başarılı oyuncu Kiernan Shipka'dır. Oyuncularının kalitesiyle birlikte dizinin senaryosu tam bir Netflix dizileri içerisinde uygun temaya sahip! Neden mi?

Netflix yapmış olduğu dizilerin çoğunda bilim kurgu ağırlıklı dizilerinde yüksek bir başarı elde etmeyi başardı. Sadece merak ettiği için bile Netflix dizileri büyük bir rağbet görüyor. Netflix'in yeni yaptığı diziler arasında bulunan bu dizi bir cadının aile mirasından kalanlar ile gerçek dünyaya adapte oluşunun öyküsünü ele alıyor. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz. Diğer yazılarımız için Tıklayabilirsiniz.!

en iyi korku yabancı diziler
Chilling Adventures Of Sabrina - Netflix Gerilim Dizileri


Hakan: Muhafız ( The Protector) Dizi İncelemesi

Türkiye'nin en bilindik yüzü Çağatay Ulusoy'un katkıları ile birlikte dizinin yayınlanmasıyla birlikte büyük bir kitlenin dikkati çekildi. Dizi de Çağatay Ulusoy; Hakan isimli bir karakteri canlandırıyor. Hakan ailesinden kalan gizli bir görevi yerine getirmeye çalışan bir kişi. Ancak yaşayacaklarından en ufak bir fikri bile olmayan Hakan yetimhaneden alındığını düşünen bir gençken bakın başına neler geliyor. Hakan: Muhafız tam sizler için biçilmiş kaftan olabilir. Tarihi yönüyle dikkatleri çekeceği aşikar! En iyi netflix dizileri hakkında daha detaylı bilgiler yazımın devamında.

türk netflix dizileri oluyor
Hakan:Muhafız - İlk Türk Netflix Dizisi

Black Mirror Dizi İncelemesi

Netflix'in televizyon dizilerini satın almaya başlamasında ve dizileri daha başarılı noktalara taşımasındaki en büyük etkenlerden birisi Black Mirror dizisidir. Black Mirror 3 bölümden oluşan sezonlarıyla takipçilerini meraktan öldüren diziler arasında yerini almaya başladı. Yakın gelecekten bahseden dizide yaşanan buluşlar ve telekinetik güçlerin varlığıyla birlikte çok farklı bir bilim kurgu yaklaşımı dizayn edildi. Bu sayede dizi büyük bir kitleye hitap etmeyi başarabildi. en iyi netflix dizileri için blogumuzu takip etmeyi unutmayınız.


en iyi netflix dizileri
Black Mirror - Netflix Bilim Kurgu Tavsiyeleri


The Defenders Dizi İncelemesi

Bilim kurgu dizilerinin birleşimi gibi bir nitelendirme olarak görülen bu dizide dört farklı karakterin aynı diziye adapte olma sürecini göreceksiniz. Daredevil gibi Luke Cage gibi karakterlerin katılımıyla "el"'in yakalanması sürecini görebileceğiniz The Defenders dizisi hakkında tam bir yorum veya spoiler belirtmek mümkün değil. Bu kaliteyi kendinizin yaşaması gerekiyor. O yüzden Netflix'e üye olmalı ve kaliteli yapımların tadını çıkarmalısınız. En iyi netflix dizileri arasından size sitcom tarzı dizilerini tavsiye edebilirim. Bu dizileri öğrenmek istiyorsanız. Yorum yaparak bizlere içerik isteğinizi lütfen belirtiniz. Yorumların hepsi dikkate alınmaktadır.

en iyi netflix dizileri nelerdir
The Defenders - Yabancı Diziler

Dizinin ana karakterleri hakkında net bir bilgi vermek için dizinin oyuncularına özel yapılan kendi dizilerinden bir birleşim kararıyla daha büyük bir projeye adım atılmasından sonra Netflix bu gibi bir yeniliği yapan ilk site olarak adlandırıldı.

Luke Cage 


Popüler diziler arasına kısa zamanda girmesini beklediğim Luke Cage konusu itibariyle şöyle: Luke Cage, artık kahramanlıktan uzak bir yaşantı sürmeye başlamıştır. Ancak bela Luke Cage'i yakalamak için çok zor değil. Netflix dizi önerileri arasında çok karşıma çıkan bu dizinin konusu aslında biraz dramatik de oluyor. Bir süper kahramanın kendini geçindirmesi için 2 işte çalışıyor bir haliyle diziye başlaması biraz traji komik. En iyi netflix dizileri arasında Daradevil'den sonra 2.favorim olabilir.

netfilx yabancı dizi önerileri
Luke Cage - Netflix Dizi İzle




Lost İn Space - IMDB Puanı: 7.2 

Yeni olan bu Netflix dizisi bilim kurgu severlere adeta hayranlık bıraktıracak sahnelere sahip. Konusu itibariyle klasik uzaylı teması var aslında. Zorunlu iniş yapan bir ailenin yeni tanıştıkları bu gezegende nasıl hayatta kaldıklarını ele alıyor. En iyi netflix dizileri için bir arayışa giriyorsan. Lost İn Space tam sana göre bir dizidir.

netflix bilim kurgu dizileri
Lost İn Space - En İyi Yabancı Diziler

Russian Doll - IMDB Puanı: 8.0 


Nadia isimli baş karakterimiz belirli bir zaman sorunsalı yüzünden dünyada sürekli olarak 36. yaş gününü kutlamaktadır. Bu süreçte gülmekten kendinizi alamayacağınız bir diziyi sizlerle tanıştırmak istedim. 

Russian Doll en iyi netflix dizileri arasında en sevilen Netflix dizileri arasında yerini almaya başladı. Netflix dizi önerileri listelerinde ise sıralama almaya başlayan bu dizi artık bizimde listemizdeki yerini almayı başarıyor.

En sevilen netflix dizileri
Russian Doll - Netflix Dizi Tavsiyeleri

The Rain - IMDB Puanı: 7.3


Danimarka yapımı olan bu dizi dünyanın sonunun gelmesiyle birlikte gerçek yaşamın son bulması ve yaşam mücadelesinin başlamasını ele alıyor. The Rain, en iyi netflix dizileri listemizin de göz bebeği olacak. Bana kalırsa oyunculuklar harika gelen bir yağmur ve sel felaketiyle dünyanın son bulması fikri ise biraz mizahen olmuş.

netflix dizi önerim
The Rain - Netflix Bilim Kurgu Dizi Önerileri

Yine de söylemek isterim ki en iyi netflix dizileri içerisinde en ilginç ve sofistike senaryoya sahip dizilerden birisi de bu. Netflix bilim kurgu dizi önerileri arasında listelerde yerini alan The Rain'i yakın zamanda izlemeye başlamalısın. Bu arada cinsellik ağırlıklı filmler listeme göz atmak için tıklayabilir ve izlemeye başlayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar