En Ünlü Korku Filmi Önerileri Nelerdir?


Önerilen korku filmlerinden birkaçını sizler için tek tek değerlendireceğim. Yazımda vereceğim korku filmi önerileri ile okurlarıma harika bir film arşivi sunmak istiyorum. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi korku filmlerini bir bir inceledim. Umarım beğenirsiniz. Dünya çapında bilinmiş olan birçok filminde yer alacağı bu liste genelde eski filmlerden oluşuyor. Ne yazık ki günümüzde önerilen korku filmleri arasına girebilecek hiçbir filmin çıktığını düşünmüyorum. Teknoloji geldikçe bilim kurguya verilen fazla önem korku filmlerindeki yaratıcılığı engelledi. Desteklemesi beklenirken bu olay nedeniyle korku filmlerini adeta Jurassic Park gibi çekiyorlar. Arkadaş korkmaya çalışırken güldüğüm filmler izlemeye başladım. Korku filmi önerileri yazımda bu gibi berbat durumları yaşamamanız için harika bir liste oluşturmaya çalışacağım.

Psycho Film İncelemesi

Psycho Film İncelemesi 


En ünlü korku filmi önerileri listelerinin başında yer alan 1960 yapımı bu eski film belki de alanının en iyi filmi olmayı hak ediyor. Psikoz durumu ciddi sorunlara neden olabilen inanılmaz kötü bir hastalık. Psycho film incelemesi yaparken bu kelimeyi çok iyi öğrenmek istedim. La harbiden psikozu bu güne kadar ben sadece psikolojisi bozuk insan sanan adamım. Tamam olay yine de psikolojik bir olay. Ancak durum sadece bu filmde bundan ibaret değil. Aniden duygu değişimleri olan ve düşüncelerini kontrol edemedikçe adeta evrimleşen bir katile dönüşen birini izliyor olacaksın. Yani heyecanlı günler seni bekler. Bu arada filmin 8.5 İmdb puanı bulunuyor. Korku filmi önerileri listelerinin başında yer alan bu filmde korkudan daha çok gerilim hissetiğimi de söyleyebilirim.

The Sixth Sense Film İncelemesi

Sinema Özeti, Altıncı His - The Sixth Sense - Ölü İnsanlar Gören ...
The Sixth Sense Film İncelemesi


Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi psikolojik gerilim türünü yansıtan harika bir film. Bir çocuğun psikolojisinin bozuk olduğunu düşünen ailesi çocuklarını bir uzman yardımı alması amacıyla doktora götürürler. Ancak çocuğun sorununu duyan doktor tabiri caizse yelkenleri suya indirir. Ciddi olamadığım saatlerdeyim kusura bakmayın. Çocuğun problemine gelecek olursak. Çocuk, ölü insanlarla konuşabildiğini ve onları görebildiğini söyler. Aynı soruna sahip olan psikolog ile bambaşka maceralar ikisini de bekler. Korku filmi önerileri yaptığımın farkındayım. Ancak bu filmin gerilim türünde gösterilmesi büyük bir hata. Bence gerdiği kadar insanı korkutuyor. Adı üstünde efsane söz bu filmde söyleniyor. Ölü insanlar görüyorum. İşte bu klişe size tanıdık geldi mi? O klişeye imza atan film işte şu anda tam karşınızda.

Şeytan-ı Racim Film İncelemesi

Şeytan-ı Racim afiş - Afiş 3 - Beyazperde.com
Şeytan-ı Racim Film İncelemesi

Klasik korku filmleri serisinin Türk versiyonuna hazır olun. Film izleyicileri tarafından olumlu yorumlar ile karşıma çıktı. Bende izledim. Filmin konusu itibariyle kısaca anlatmak isterim. Salih ve Emrah iki ev arkadaşıdır. Salih, büyü sanatlarında uzmanlaşıp bu güçlere hükmetmek istiyor. Ancak durum Salih'e hiç zarar vermezken Emrah durumdan olumsuz etkilenmeye başlıyor. Karabasanın sürekli rahatsız etmesiyle birlikte evine geri dönen Emrah ailesinin ısrarıyla hocaya gidiyor. Bakırcı Mehmet'in yardımıyla bu sorunu aşmaya çalışıyorlar. Ancak olaylar pekte istedikleri gibi gitmiyor. Türk korku filmi önerileri araştırırken filmin aşırı yorum alması dikkatimi çekti. Genel anlamda filmi aslında çok beğendim. Ancak biraz Türk korku filmi klişelerine yakın olduğu için biraz üzdü. Yine de film harika ötesiydi.

Ammar Cin Tarikatı Film İncelemesi

Ammar - film 2014 - Beyazperde.com
Ammar Cin Tarikatı Film İncelemesi

Türk yapımı korku filmlerinin klasik klişelerinden biraz daha uzaklaşmış bir yapımı tanıtmak istiyorum. Feride ve sevgilisinin ev arkadaşlarına Barkın isimli bir genci sevgili yapmasını istemeleriyle film başlıyor. Ammar Cin Tarikatı film incelemesi yazılarını okuduğumda genelde filmi kısaca anlatıp geçmişler. Bu yüzden bende filmi direk izledim. Feride ve sevgilisinin bu istekleri üzerine bir tatil planı yapmalarıyla film başlıyor. Gittikleri tatil evinde kendilerini hiç beklenmedik bir problemle karşı karşıya buluyorlar. Ayrıca ortamda hiç istenmeyen Canan'ın davet edilmesiyle ortalık iyice karışıyor. Korku filmi tavsiyeleri listelerinde filme yer vermeyen sitelere sitem ediyorum. Arkadaş kırk yılın başı güzel bir film yapmışlar. Bırakın insanlar biraz daha geliştirdiğimiz sinema sektörünü keşfetsinler.

Musallat 2 Film İncelemesi

Musallat 2: Lanet - Vikipedi
Musallat 2 Film İncelemesi

Elif öğretmenin yanlış bir zamanda hatırlamaya başladığı geçmişi başına büyük sorunlar açacak. Musallat 2 film incelemesi için kısaca bir özet olarak filmi anlatmaya çalışacağım. Filmi anlatırken fazla spoiler vermemek için uzatmayacağım. Elif öğretmen küçüklüğünü hatırlayınca geçmişi araştırmak ister. Ancak Elif öğretmen geçmişinde kendisiyle hiçbir ilgisi olmayan bir büyü gerçeğini öğrenir ve başına gelmeyen kalmaz. Korku filmlerinde aradığım birçok özellik bu filmde var. Ancak yine de klişelerden vazgeçmedikleri için eksi puan alıyor.

Arkadaş şu korku filmlerinden büyü konusundan biraz uzaklaşsalar kafamız rahat edecek. Mübarekler az akıllıca senaryolar yazın. Oyuncular iyi oynamasa cidden Telatabi gibi bir şey izleyeceğiz. Türk korku filmi tavsiyeleri fazla ilgi neden görmüyor sanıyordunuz? Arkadaş bazen bir film yapıyorlar ki filmin gerçekliğinden filmin kendisi daha korkunç oluyor. Genelde zaten pek Türk korku gerilim filmlerini tercih etmem. Ancak Musallat 2 incelemesi yapma nedenim sadece liste hazırlamakla alakalı değil. Korku filmi önerileri yaptığım bu yazıdaki filmleri zaten birçoğunu daha önce izlediğim filmler olduğu için tavsiye ediyorum. Şimdiden bütün okurlarıma iyi seyirler dilerim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar