En Çok Sevilen Türk Doktor Dizileri

Bildiğim kadarıyla 2019 yılına bomba gibi başlayan bir serüvene hep birlikte şahit olmuş olduk. Türkiye'de 2019 yılında adeta bir dizi devrimi yaşandı. İroni yaptığımı umarım anlayanlar olur. Türk dizi camiasının birçok yüzünü bugüne kadar gördük. Ağlatmak amaçlı hazırlanan yüzlerce konak dizileri, aşiret dizileri ve yasak aşk dizileri... Evet bunlardan zaten bıkmıştık. Ancak bir anda yeryüzüne zembille bir öküz indi 2019 yılında. Doktorların kıymetini biraz geç anlamış oldular. Türk doktor dizileri tekrar bir anda Türkiye'nin en çok izlenen dizileri arasına girmeye başladı. Dünyaca ünlü senaristlerin kalemlerinden çıkan diziler yine ama yine çalıntı olarak ülkemizde yayınlanmaya başladılar. Bunlar içerisinde elbette başarılı olan dizilerde oldu. En çok sevilen Türk doktor dizileri başlığını da bilerek seçtim. Dünyada tutmayan dizilerin tuttuğu canım ülkem gene beni şaşırtmadı.

1. Mucize Doktor Dizi İncelemesi


Good Doctor diye bilinen yabancı bir dizinin yerli uyarlamasıyla Türkiye'yi adeta kasıp kavuran bir dizi oldu. Taner Ölmez'in can verdiği Ali Vefa isimli otizmli bir hastanın doktor olma çabaları ve başarı öyküsü ele alınıyor. Senaryo gerçekten nefes kesici. En azından gerçekçi olalım. Bütün konak dizilerini tokatlar geçer. Her konakta entrika, aşk ve ölüm bu üçünün olmadığı tek bir dizi kaldı mı? Asla! Türk doktor dizileri iyi ki başladı diyebilirim.

Harbiden düşünsenize  bir kez. Her televizyonu açtığınızda aynı konakta birden fazla dizinin çekildiği iğrenç bir televizyon sektörüne uyanıyorduk. Elbette Mucize Doktor dizisi diğer dizilerden farklı olarak ilgimi çekti. Ancak illa bir süre sonra bu diziden esinlenip bir doktor serüveni ülkemizde kaos gibi yayılacaktır. Mucize doktor dizi incelemesi hakkında hiçbir şey söylemek istemiyorum. Dizinin baş rol oyuncusunun inanılmaz yeteneği ve uyumu sayesinde dizi akıp gidiyor.

2. Hekimoğlu Dizi İncelemesi


Timuçin Esen'in oynayıp kalitesiz yaptığı bir yapım hiç görmedim. Her hamlesi adamın bomba bir yapıma dönüşüyor. Adam kalitesiz işlerden nefret ediyor. Mucize Doktor'dan sonra başladı. Bir ara korkmadım değil. Dedim işte şimdi başlıyor yine aynı günler. Kesin iki üç tane daha Türk doktor dizileri yaparlar. Ardından gelirler bütün kaliteli yapımların önüne iki üç tane güzel veya yakışıklı oyuncularla önüne geçerler. He bu arada House dizisine benzetenler varsa hiç benzetmeyin boşuna. Tıpa tıp aynısı zaten. Ancak adamlar zaten alıntı olmadığını söylemediler. Yani uyarlama bir dizi olacağı biliniyordu. Kaliteli olsunda isterseler The Walking Death'i uyarlasınlar.

Bilindiği üzere asıl izlenmesi gereken diziler bir anda final yapar ve bize elveda derler. Ancak Timuçin Esen'de Taner Ölmez'de gerçekten bu koltuklarını pek terk edecek gibi durmuyorlar. Hekimoğlu dizi incelemesi için söylemem gerekenler ise kısaca şunlardır. Hekimoğlu olarak bilinen Timuçin Esen dizide daha önce ciddi bir kaza geçirdiği için bacağını sakatlıyor. Bu yüzden Hekimoğlu cerrahi alanında değil teşhis alanında bir birim oluşturuyorlar.

3. Doktorlar Dizi İncelemesi


Ah Ela Ah... Diziler dünyasının bir zamanlar değişmesine az kalsın yardımcı olacak olan o eski ama ramazan aylarının unutulmayan dizisidir. Doktorlar dizi incelemesi için söylemeye değer hiçbir şey bulamıyorum. Zaten izlemeyen kaldı mı o bile belli değil. Bir ara Show Tv başka hiçbir dizisi yokmuş gibi sürekli yayınlıyordu. Doktorlar dizisi oyuncu kadrosuyla da döneminin en iyi dizileri arasındaydı. Türk doktor dizileri arasında belki başlangıç rolünü üstlenebilecek dönemin başarılı yapımlarından birisidir. Ancak bir süre sonra bozduğunu düşündüğümü de belirtmek isterim.

Sürekli başlarına bir olay gelen doktorlar vardı. Bir yerden sonra Akasya Durağı izliyor gibi hissediyordum. Yine de bütün konak dizilerinden harikaydı. Net diyorum bunu; geçin artık şu serüvenleri. Konak dizilerinde bahsettiğiniz o hayatlar halka hitap etmiyor. Sadece insanları oyaladığı için izleniyor. Gerçekten keyif alarak izleyenler ise oyunculara hayranlıklarından dolayı izliyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar